Kilpailuohjeet

Kilpailutoimisto sijaitsee Nuorisotalolla (Alkkulanraitti 33, Ylitornio), n. 1,5 km ennen kisakeskusta.

Aukioloajat:

pe 5.4. klo 14–20

la 6.4. klo 9–13, 15–20

su 7.4. klo 7–17

Kaikki materiaalien ja numeroiden jako kilpailutoimistosta!

Kilpailutoimistosta saa yhden huoltajakortin /3 kilpailijaa.

Kilpailijakortti ja huoltajalupa toimivat ajolupana kilpailijoiden parkkipaikalle.

Joukkueenjohtajien kokous Aavasaksan Urheilijoiden majalla, kilpailukeskuksessa pe 5.4. klo 18, la 6.4. klo 18.

Pukeutumistilat

Jäähallilla erikseen suuret naisten ja miesten pukuhuoneet + suihkut. Siellä myös wc-tiloja. Myös AavUn majan pienet pukutilat ovat käytettävissä.

Info kilpailukeskuksessa. Löytötavarat ym. Myynnissä myös paikallisia tuotteita.

Paikoitus

Kilpailukeskuksessa ylhäällä ja jäähallille menevällä tiellä ja jäähallilla kilpailijoiden P-alueet, joihin pääsee kilpailutoimistosta saatavalla kilpailija/huoltajakortilla. Kilpailukeskukseen sisäänpääsy kilpailija- ja huoltajakortilla.

Voitelu

Jäähallilla, lämmittelylatujen välittömässä läheisyydessä, varausten mukaan 150€ koko aika. Varaukset: merja.korpi@pp.inet.fi tai matti.salminen@evl.fi

Verryttely

Verryttely ja suksien testaus hylkäämisen uhalla ainoastaan merkityillä alueilla. Lämmittelylatu sijaitsee kisakeskuksesta etelään vaaranympäriladulla. Sunnuntaina vaaranympärilatu on suljettu pitkien matkojen kilpaladun risteyksestä lähtien. Kilpailuladut suljetaan 15 min ennen ensimmäistä lähtöä. Sunnuntaina on naisten ja miesten lähtöjen välissä mahdollisuus tutustua kilpalatuihin.

Huoltoalueet

Huoltoalueille pääsee huoltajakortilla. Ilman huoltajakorttia ei pääse lähtö- eikä maalialueelle. Stadionin ala-alue on kokonaisuudessaan varattu toimitsijoille, kilpailijoille ja huoltajille.

 

Numerot

Numerot noudetaan kilpailutoimistosta (Nuorisotalo) päiväkohtaisesti. Nilkkatunnisteet asennetaan kilpailijoille kunakin päivänä ennen lähtöä lähtöalueelle mennessä. Kadonneesta numerosta tai nilkkatunnisteesta perimme 50€/urheilija.

Viralliset latuihin tutustumisajat

Pe 5.4. 13–15 (ainoastaan viestilatu) sekä 16–19

La 6.4 klo 8–12.45 sekä 15.30–18

Su 7.4. klo 9–9.15

Latuihin on mahdollista tutustua myös muina aikoina erityistä varovaisuutta noudattaen. Latujen merkkaamisen ja tv-yhteyksien rakentamisen vuoksi laduilla on työmiehiä virallisten tutustumisaikojen ulkopuolella. Erityistä tarkkaavaisuutta pyydetään noudattamaan 2,5 ja 7,5 km:n latujen kohtaamispisteessä. Käytettävät latukohdat on merkitty erottimilla.

Kilpailuohje, lauantain viestit

Viestin lopullinen hiihtojärjestys ilmoitetaan kilpailutoimistoon VIIMEISTÄÄN perjantaina 5.4. klo 16. Mikäli joukkueen järjestys ja hiihtäjät eivät ole muuttuneet, ei joukkuetta tarvitse erikseen kuitata. Kilpailutoimistossa on lomakkeita, joihin kirjataan joukkueen sarja ja nro sekä hiihtäjät hiihtojärjestyksessä. Lisäksi lisenssinro niiltä kilpailijoilta, joita ei alustavassa ilmoittautumisessa ole ilmoitettu. Lauantaina kaikki hiihtäjät jättävät varusteensa lähtöalueelle varustepuomille järjestäjien paikalle tuomiin pusseihin. Pussin saa nilkkatunnisteita hakiessa, matkalla lähtöalueelle. Lähtöön ja vaihtoon saavutaan merkittyä reittiä pitkin. Vaihto sijaitsee lähdön välittömässä läheisyydessä. Viestin aloittajien on saavuttava lähtöön viimeistään 10 minuuttia ennen starttia. Tästä aloittajat ohjataan lähtöön auramuodostelmaan. Muiden osuuksien hiihtäjät huolehtivat itse saapumisestaan ajoissa vaihtoa varten. Ankkureiden varusteet siirretään maalialueelle pusseissa, muiden osuuksien hiihtäjien varusteet säilyvät puomeilla lähtöalueella. Kaikki kilpailijat huolehtivat itse numerolappunsa sekä nilkkatunnisteensa maalialueelle oman osuutensa jälkeen. Maalialueella on myös kisajärjestäjän juotto.Suomen Cupin viestissä ei sääntöjen mukaan liputeta ulos kierroksella ohitettavia. Joukkueenjohtajien kokouksessa annetaan aiheeseen tarkempaa informaatiota.

Kilpailuohje, sunnuntai

Väliaikalähtö 30 sekunnin lähtövälein. Nilkkatunnisteet saa lähtöön tullessa. Kilpailija jättää omalla numerollaan merkittyyn pussiin varusteensa lähtöalueelle. Maaliin saapuessaan varusteet saa varustepuomilta. Pussin saa järjestäjiltä lähtöalueelta. Järjestäjä tarjoaa juoton kierrokselle mentäessä. Stadionin juottopaikalla juottaminen on mahdollista vain huoltajakortin haltijoille. Muutoin juottaminen kisan aikana on vapaa lukuun ottamatta kameroiden sekä mainossermien kohtia. Juotoissa noudatetaan kansainvälistä sääntöä ICR 344.2. Verryttely kilpaladuilla on kielletty kilpailun aikana.

 

Palkintojenjako

Mitalistien kukitus molempina kilpailupäivänä kunkin kilpailun päätyttyä. Kukitus ja palkintojenjako tapahtuvat stadionilla heti kilpailun tulosten vahvistamisen jälkeen. Ensin palkitaan osakilpailun parhaat, minkä jälkeen tapahtuu Suomen Cupin kokonaiskilpailun parhaiden palkitseminen.

Palkittavien määrä: lauantaina naiset 6 joukkuetta, miehet 6 joukkuetta ja sunnuntaina miehet 6 parasta ja naiset 6 parasta. Lisäksi pitkillä matkoilla jaetaan SM-mitalit.

Media voi tehdä haastatteluja maalin jälkeisellä alueella, erillisiä lehdistötilaisuuksia ei järjestetä.

Ensivaste

Kilpailukeskuksessa ambulanssissa Majan eteläpäädyssä.

Dopingtestaus

Dopingtestausta varten varattu tila on jäähallilla.

Liikennejärjestelyt

Ylitornion keskustassa ja kisakeskuksessa on kisojen aikana poikkeukselliset liikennejärjestelyt. Tiedot löytyvät kartasta. Kisakeskukseen pääsevät autolla vain erikseen ajoluvan saaneet. Muille on järjestetty nonstop-kuljetukset yleisöparkkipaikoilta. Linja-auto kulkee nonstoppina la klo 10 alkaen ja su klo 8 alkaen. Kilpailijoiden ja huoltajien tulee noudattaa ehdottomasti liikennemerkein merkittyjä kiertosuuntia kisakeskukseen saavuttaessa. Ohjeet löytyvät liikennekartasta.

 

Ladattavat tiedostot: