Uutisen päiväys

6.3.2010← Takaisin

Björgen voitti Salpausselän yhdistelmähiihdon – Roponen neljäs

Vancouverin naisten yhdistelmähiihdon olympiavoittaja Norjan Marit Björgen voitti myös vastaavan kilpailun Salpausselällä. Riitta-Liisa Roponen hiihti hienosti neljänneksi.Satu Pirttiniemi oli 17:s, Riikka Sarasoja 20:s., Kerttu Niskanen 22:s ja Pirjo Muranen 34:s. Krista Lähteenmäki keskeytti pistoksen vuoksi.

Toinen maailmancupin 7,5 km P + 7,5 km V yhdistelmähiihdossa oli Puolan Justyna Kowalczyk, joka hävisi Björgenille +11,1 sekuntia. Kolmas oli Norjan Therese Johaug.

Riitta-Liisa Roponen oli perinteisen osuuden jälkeen yhdeksäntenä. Vapaan hiihtotavan osuudella hän kävi kovan taistelun neljännestä sijasta viiden muun hiihtäjän kanssa. Roponen pystyi kirimään irti joukosta viimeisellä kilometrillä. Björgenille Roponen hävisi +48,5 sekuntia.

- Neljäs sija maistuu mahtavalta. Yleisön kannustus oli aivan älyttömän hienoa. Matkalla jo ajattelin etten pysy mukana ryhmässä, mutta yleisön kannustaessa sain lisää voimia ja jaksoin puristaa. Ehdin sairastaa nuhan jo ennen viikonloppua, Roponen sanoi iloisena.

Satu Pirttiniemi hiihti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet ja oli erittäin iloinen suorituksestaan.

- Hiihto tuntui hyvältä ja helpolta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ensimmäiset pisteet lämmittävät mieltä, Pirttiniemi iloitsi.

- Hengitys pelasi, mutta lihaksisto on tosi väsynyt olympialaisten jäljiltä. Nautin kilpailla Lahdessa ja oli hienoa, että Satu hiihti ensimmäiset pisteet täällä, Riikka Sarasoja sanoi.

- Perinteinen kulki helposti ja rennosti, eikä tarvinnut lyödä aivan viimeistä peliin. Vapaalle vaihto oli taas vaikeaa, mutta viimeinen kierros kulki jo paremmin, Kerttu Niskanen totesi.

- Ei kulkenut yhtään mihinkään. Lihaksisto puutui heti, kun oli vähän vauhtia. Hengitys sentään toimi, Pirjo Muranen puhisi.


Tuloksia: www.fis-ski.com