Uutisen päiväys

19.3.2010← Takaisin

Falunin prologi Kowalczykin hallintaa

Puolan Justyna Kowalczyk otti selvän voiton naisten 2,5 km perinteisen hiihtotavan prologissa maailmancupin finaaleissa Falunissa Ruotsissa. Suomalaisista paras oli Aino-Kaisa Saarinen, joka sijoittui 9:nneksi +32,6 sekuntia voittajasta.


Suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 10:s (+34,0), Kerttu Niskanen 12:s (+36,5), Virpi Kuitunen 16:s (+38,8) ja Riikka Sarasoja 24:s (+52,4).

- Ei muuta vikaa kuin että lihakset ovat edelleen ihan tyhjät. Parempaan en pystynyt. Alku meni ihan hyvin, mutta sitten lihakset jäykistyivät ja olivat kuin lyijyä. Sukset pelasivat loistavasti, mutta en saanut kunnon tempoa päälle, Saarinen kertoi.

- Nyt vain täytyy pitää peukkuja, jotta voimat jostain löytyisivät. Toivotaan, että huoltoryhmän kautta löytyisi nyt tarvittavaa ylimääräistä apua välineisiin huomiseen kisaan, Saarinen toivoi.

Vesikelissä hiihdetyn kilpailun toinen oli Norjan Marit Björgen (+8,6 sek.) ennen Ruotsin Charlotte Kallaa. Voitollaan Kowalczyk siirtyi Tukholman sprintistä alkaneen maailmancupin finaalin yhteistilanteen johtoon.

Lauantaina naiset hiihtävät 10 km (5 km V + 5 km P) yhdistelmäkilpailun.

Tulokset: www.fis-ski.com