Uutisen päiväys

13.3.2010← Takaisin

Holmenkollenin 30 km norjalaisnaisten juhlaa – Roponen 6:s

Marit Björgen, Kristin Steira ja Therese Johaug juhlivat Norjan kolmoisvoittoa maailmancupin 30 km vapaa hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Holmenkollenilla. Riitta-Liisa Roponen sijoittui kuudenneksi.Roposen ero Björgeniin oli +1.27,2. Aino-Kaisa Saarinen oli 22:s (+4.43,4), Kerttu Niskanen 28:s (+5.06,9), Riikka Sarasoja 39:s (+7.30,1) ja Satu Pirttiniemi 45:s (+8.48)

Roponen oli mukana kärkiryhmässä kunnes norjalaiskolmikko irtosi puolimatkan jälkeen. Neljännen sijan vei Ruotsin Charlotte Kalla, joka karkasi Roposelta ja muulta joukolta vajaat viisi kilometriä ennen maalia. Roponen hävisi niukasti viidennen sijan Saksan Evi Sachenbacher-Stehlelle.

- Kisa oli tosi raskas. Nyt on ihan nakit ja muusi olo. Keli oli lisäksi vaikea, kun ladulla oli niin monenlaista keliä. Yritin päästä Kallan mukaan, mutta tilanne tuli vähän yllättäen eikä siinä ollut sen jälkeen enää mahdollisuuksia. Alku kulki helposti, mutta nyt on väsynyt olo, Roponen kertasi kilpailun kulkua.

Saarinen jäi kärkiryhmästä aikaisessa vaiheessa.

- Tosi raskas kisa. Jalat eivät toimineet oikein kuinkaan. En saanut jalkoja edes oikein koukistettua nousuissa ja oli kyllä tekemistä päästä nousut ylös. Hengitystä en saanut vedettyä ahtaalle, kun lihakset olivat tukossa. Ilmeisesti sairastelu tuntuu vielä pitkällä matkalla, Saarinen analysoi.

Niskanen hiihti ensimmäisen 30 kilometrin kilpailunsa.

- Onhan se aika kova juttu aloittaa kolmenkympin kisat suoraan maailmancupista, mutta ihan positiivinen kuva jäi ja sain pisteitäkin. Olin aika epävarma ennen starttia, kun en ole juuri hiihtänyt vapaan kisoja, Niskanen sanoi.

Tulokset: www.fis-ski.com