Uutisen päiväys

12.3.2010← Takaisin

Hopeasompa kisataan jälleen pääkaupungissa

Helsingissä järjestetään vuosittain useita suomenmestaruustason kilpailuja, mutta aika harvoin maastohiihdossa. Nyt sekin puute korjaantuu, kun maan tulevat hiihtovaliot kokoontuvat 13. ja 14. maaliskuuta pääkaupunkiin Hopeasompa-loppukilpailuihin.

Kilpailut pidetään Paloheinässä, josta on tullut Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun suosituin hiihtopaikka. Kaupungin liikuntavirasto on valmistellut hiihtostadionin ja osittain uusitut kilparadat hyvään kuntoon yhteistyössä järjestäjän eli Pakilan Vedon kanssa.

Alun perin helmikuun lopulle ajoitetut kilpailut jouduttiin peruuttamaan pakkasen ja kovan tuulen takia.

"Nyt maaliskuussa tilanne on parempi, ja luntakin riittää yllin kyllin. Seuran jäsenet ja yhteistyökumppanit olivat valmiit uuteen yritykseen, siitä heille lämmin kiitos", toteaa seuran puheenjohtaja Reijo Kuosmanen, joka toimii myös kilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Kilpailuun on ilmoittautunut noin 850 kilpailijaa ja viestijoukkueita on mukana 210. Tämä merkitsee jonkin verran yli tuhatta kilpailijaa kahden päivän aikana.

Hopeasompa-loppukilpailut pidettiin Paloheinässä myös 12 vuotta sitten. Tuloslistoilla oli silloin sellaisia nimiä kuin Mäkäräinen, Nousiainen, Heikkinen, Lassila ja Strandvall…

Viikonloppuna Paloheinän valtaavat nuoret hiihtäjät tukijoukkoineen ja heitä on kannustamassa toivottavasti tuhatlukuinen yleisö. Parhaat tunnelmat ovat tietenkin kisa-alueella, mutta kisoja voi seurata myös netistä, missä tulospalvelu haastatteluineen ja kuvineen on ajantasaista.

Lisätietoa: http://www.pakilanveto.fi/hopeasompa/index.php