Uutisen päiväys

15.2.2008← Takaisin

Leinonen toinen Inawashiron Half pipessa, Kanadan Hayward taitavin

Suomen freestylemaajoukkueen Kalle Leinonen taisteli Half pipen maailmancuposakilpailun voitosta Japanin Inawashirossa. Torstain harjoituksissa lasku alkoi kulkea toivotulla tavalla ja alkukilpailussa Leinonen keräsikin parhaat pisteet.

”Helpotin hieman karsinnan toista laskuani, enkä tehnyt seiskaa (720°) ja fake vitosta (540°). Ilmaa oli tempuissa paljon ja lasku hyvä, siitä tykättiin tänään”, jutteli tyytyväinen Kalle Leinonen, joka yllättyi karsinnan voitostaan.

Finaaliin Leinonen lähti rennolla mielellä vaikeuttaen temppurepertuaariaan. Valmentaja Janne Hiltulan mukanaolo kilpailussa helpotti laskujen analysointia ja oikeiden temppujen löytäminen kilpailuun onnistui.

”Päätin vetää isosti. Ilma oli tänään se kovin juttu, mutta piti laskea myös teknisesti ja pyörittää ”hittejä” molempiin suuntiin, jos halusi olla korkealla. Oli tosi hienoa, että Janne ja Marko (Mustonen) olivat mukana valmentamassa ja miettimässä kisataktiikkaa”, Leinonen pohti päivän tuomarilinjaa sekä laskutaktiikkaansa.

Leinonen oli finaalin toinen 1.10 pisteen erolla voittaja Matthew Haywardiin (CAN). Hayward voitti myös ensimmäisen Half pipe -cupin osakilpailun Ranskan Les Contamines’ssa tammikuussa. Kolmanneksi taituroi Kanadan Michael Riddle pistein 45.20 p.

Suomen toinen new school -hiihdon hurjapää Antti-Jussi Kemppainen oli Japanissa epäonninen. US Openin Half pipe -kisan pari viikkoa sitten voittanut Kemppainen joutui jättämään torstaina harjoitukset väliin pienen flunssan vuoksi, joten kunto ei ollut perjantain kilpailussa kohdallaan.

Kemppainen laski hyvin teknisen laskun, mutta täydellinen onnistuminen ei osunut tälle päivälle. Kemppainen sijoittui 7:nneksi 40.70 pisteellä.

Nuorukaiset jatkavat kilpailemista Japanissa Nippon Openissa. Half pipen maailmancup huipentuu finaaliin Italian Valmalencossa 14.3.2008.

Huomenna lauantaina Listel Inawashirossa lasketaan kumpareosakilpailu. Miesten alkukilpailu alkaa klo 4 aamuyöllä Suomen aikaa ja finaali klo 7.20.

Tulokset
Half pipe, Inawashiro (JPN), 15.2.2008:
Miehet:
1) Matthew Hayward, CAN, 46.40 p., 2) Kalle Leinonen, FIN, 45.30 p., 3) Michael Riddle, CAN, 45.20 p. … 7) Antti-Jussi Kemppainen, FIN, 40.70 p.
Naiset:
1) Sarah Burke, CAN, 40.60 p., 2) Jennifer Hudak, USA, 37.30 p., 3) Davina Williams, AUS, 36.00 p.

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23171