Uutisen päiväys

26.3.2010← Takaisin

Maastohiihdon valmentajakoulutukset käynnistyvät

  Vuokatin Urheiluopistolla starttaavat III-tason valmentajakoulutus toukokuussa ja II-tason koulutus elokuussa, mikäli kurssilaisia ilmoittautuu riittävästi. Koulutusten sisältöjä on kehitetty kysynnän mukaan.

  Maastohiihdon II-tason valmentajakoulutus tähtää 12 - 15 -vuotiaiden Hopeasompa-koululaisten valmentamiseen, tätä nuorempien valmentamiseen ryhmäohjelman puitteissa ja 14 - 15 -vuotiaiden valmennukseen henkilökohtaisen ohjelman mukaisesti.

  III-tason valmentajakoulutus antaa valmiuden yli 16-vuotiaiden ryhmä- ja henkilökohtaiseen valmennukseen. Tekniikoiden oppimisen kehittämistä on voimistettu.

  Hiihtopiirit ja -alueet pitävät I-tason valmentajakoulutuksia ja nissä ollaan siirtymässä ajatukseen, että tämän tason käyneet olisivat hiihtokoulun valmentajia
  9 - 11 -vuotiaille, jolloin voitaisiin taata ryhmäohjelman puitteissa riittävän tasokas tekniikan opettaminen jo tässä vaiheessa sekä voimistaa monipuolisen ja runsaan liikunnan merkitystä vapaa-aikana myös omaehtoisesti.

  Hiihtopiirien ja seurojen toivotaan järjestävän I-tason hiihdonohjaajatutkintoja kaikille halukkaille 4 - 8 -vuotiaiden ohjaajille.

  Suomen Maastohiihdon II- ja III-tason valmentajakoulutuksista löytyy lisätietoa täältä.