Uutisen päiväys

26.2.2006← Takaisin

Miesten 50 km kääntyi isäntien iloksi – suomalaiset jälleen kaukana kärjestä

Torinon olympiakisojen viimeinen hiihtokulta jäi isännille, Giorgio di Centa hiihti selvän voiton. Hopeaa Venäjälle ja pronssia Itävaltaan.

Vapaalla ja yhteislähtönä hiihdetty miesten 50 km oli tyypillinen kyttäilyhiihto. Loppukilometreille mukana oli kymmeniä hiihtäjiä ja maalisuorallakin vielä puoli tusinaa. Kirissä omaa luokkaansa oli Italian Giorgio di Centa. Kakkossijan ratkaisi maalikamera: hopeaa Venäjän Eugeni Dementiev ja pronssia Itävallan Mikhail Botwinov. Suomalaiset jäivät mitaleista reilusti.

Suomen edustajina Torinon talvikisojen 50 km:lla olivat Teemu Kattilakoski, Ville Nousiainen ja Olli Ohtonen. Kolmikosta nuori Nousiainen heitti leikin kesken jo 10 km:n hiihdon jälkeen. Ylen Laura Ruoholalle hän kertoi olleensa kuumeessa juuri kilpailun alla ja aikaisemmin hänen kohdallaan kerrottiin myös selkäkivuista, joiden takia hän joutui jäämään pois päämatkaltaan, perinteiseltä 15 km:lta.

Kattilakoski ja Ohtonen hiihtivät noin 50 hengen pääryhmän mukana noin 40 kilometriä. Viimeisellä kierroksella, kun ryhmässä vähitellen alettiin tehdä ratkaisuja, he eivät enää pystyneet vastaamaan vauhtiin. Lopputuloksissa Teemu Kattilakoski oli 43:s jääden voittajasta 3.14,4 minuuttia. Olli Ohtonen oli 52:s 5.42,9 kärjestä.

Giergio di Centan komean voiton lisäksi Italia sai 12 parhaan joukkoon toisenkin hiihtäjän kun Pietro Piller Cotrer voitti maalikameraratkaisulla Ruotsin Anders Södergrenin. Ruotsalaisia oli kärkitusinassa kaksi ja Ruotsi olikin kisoissa Pohjoismaista selvästi paras. Ranskalaisia 12 parhaan joukossa kolme, ja tshekkejä kaksi. Paras norjalainen oli 15:ksi sijoittunut Tord Asle Gjerdalen. Maaliin hiihti 63 hiihtäjää.

Tulokset: http://www.torino2006.org/ENG/IDF/CC/C73E_CCM750101.html

Lue myös Tarmo Ängeslevän kommentit Kotikatsomosta ja  Anu Karttusen tunnelmat paikan päältä mixed zonelta.