Uutisen päiväys

20.3.2010← Takaisin

Norjalle kolmoisvoitto Falunissa – Roponen neljäs

Marit Björgen, Kristin Störmer-Steira ja Therese Johaug ottivat kolmoisvoiton Norjaan maailmancupin naisten 10 kilometrin yhdistelmähiihdossa Falunissa. Riitta-Liisa Roponen oli hienosti neljäs +35,5 sekuntia Björgenistä.Aino-Kaisa Saarisen sijoitus oli 17:s (+57,1 sekuntia voittajasta) ja Virpi Kuitusen 27:s (+1.33,5). Kerttu Niskanen joutui jäämään pois kurkkukivun vuoksi ja Riikka Sarasoja oli kuumepotilaana.

Roponen kävi tiukan taistelun kolmannesta sijasta Johaugin kanssa. Loppusuoralla norjalainen oli kuitenkin vahvempi ja vei kolmannen sijan. Perinteisen hiihtotavan osuudella Roposella ja muilla suomalaisilla oli erittäin luistavat sukset Falunin liki kymmenen lämpöasteen aurinkokelissä.

- Perinteisen sukset olivat loistavat, mutta vapaalla ei ollut samantasoinen luisto. Johaug tarjosi välillä vetopaikkaa, mutta en lähtenyt vetämään, kun luisto oli sen verran heikko alamäissä. Vähän jäi siinä mielessä kaivelemaan, mutta neljäs sija on kyllä muuten hieno, Roponen sanoi.

- Huomenna on kiva lähteä kauden viimeiseen maailmancupin kisaan ja kun se on vielä vapaalla niin mikäs sen mukavampaa. Lämpöä tosin saisi olla vähemmän kuin tänään, Roponen.

Perinteisen hiihtotavan osuuden jälkeen suksien vaihdossa Aino-Kaisa Saarinen oli mukana kärkijoukossa kolmantena. Suksien vaihto ei tällä kertaa sujunut ihan nappiin Saariselta.

- Vaihto meni tänään ihan surkeasti. Jotenkin menin vähän omien suksieni ohi ja siinä kului aikaa pakitellessa. Ylämäissä meno oli heikkoa, mutta sukset olivat loistokunnossa. Perinteisellä piti hiihtää vain yhtä latua, sillä toisella ladulla ei luistanut yhtään. Huomenna taistellaan vielä ja toivotaan samanlaista onnistumista huoltoryhmältä, Saarinen sanoi.

Kansainvälisiä kilpailuja viimeistä kertaa hiihtävä Virpi Kuitunen ei viihtynyt Falunin kuuluisassa Mördarbackenin nousussa, kun hiihtotapa vaihtui vapaaseen.

- Nousu oli myrkkyä selälle ja tuli taas mieleen miksi näitä kisoja en välitä suuremmin hiihtää. Välimallin mono ei anna tukea ja menin nousut nöyrin mielin. Perinteisellä mentiin yhtä latua ja kunto ei ole sitä tasoa, että jaksaisin ohitella sivusta, joten siinä mentiin letkassa. Sain loppumatkalla ennen vaihtoa ryhmän kiinni, mutta vapaalla muut menivät menojaan, Kuitunen totesi.

- Tämä on hyvä viikonloppu jättää tämä maailma. Aika haikea olo. Lähellä on, että en purskahtele itkuun, kun mukavat ihmiset käyvät hyvästelemässä, Kuitunen sanoi tunteikkaana. Sunnuntaina Kuitunen hiihtää uransa viimeisen maailmancupin kilpailunsa.

Sunnuntaina maailmancupin finaalissa naisilla on ohjelmassa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin takaa-ajokilpailu.

Tulokset: www.fis-ski.com