Uutisen päiväys

25.3.2010← Takaisin

Pekka Niemelä ja Kimmo Savolainen Finnjumpingin päävalmentajiksi

Finnjumping ry julkisti torstaina 25. maaliskuuta mäkihypyn ja yhdistetyn päävalmentajavalinnat. Pekka Niemelä on nimetty mäkihypyn päävalmentajaksi ja Kimmo Savolainen yhdistetyn päävalmentajaksi.

Finnjumping ry julkisti torstaina 25. maaliskuuta mäkihypyn ja yhdistetyn päävalmentajavalinnat. Pekka Niemelä on nimetty mäkihypyn päävalmentajaksi ja Kimmo Savolainen yhdistetyn päävalmentajaksi. Niemelän ja Savolaisen sopimukset ovat mallia 2+2 vuotta.
Kimmo Savolainen on toiminut yhdistetyn päävalmentajana viimeiset 2 kautta ja sitä aiemmat 2 vuotta A-maajoukkueen mäkivalmentajana. 35-vuotias Savolainen on toiminut yhdistetyn A-maajoukkuetta ennen keväästä 2003 yhdistetyn nuorten valmentajana ja sitä edeltäneen kauden 2002-2003 mäkisuksihuoltajana.
Pekka Niemelä siirtyy Suomen mäkijoukkueen päävalmentajaksi Ranskan mäkimaajoukkueen päävalmentajan pestistä. 35-vuotias Niemelä valmensi Ranskan joukkuetta kaudesta 2006-2007 alkaen tähän kevääseen. Sitä aiemmin hän toimi lähes neljä vuotta japanilaisen yritysjoukkueen, Team Tsuchiyan, valmentajana. Niemelän valmentajaura alkoi 1997 Puijon Hiihtoseurassa.
Finnjumping ry:n puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen toteaa valmentajakaksikon olleen ykkösvaihtoehto.
- Kun Janne Väätäinen ilmoitti päättävänsä uransa Suomen mäkijoukkueen valmentajana, nämä valmentajavalinnat olivat ykkösvaihtoehdot vakansseihin. Neuvottelut etenivät nopeasti ja hyvässä hengessä, kertoo Tiilikainen valintaprosessista.
Finnjumping uudistaa valmennusjärjestelmäänsä, jota myös valitut päävalmentajat pitävät oikean suuntaisena.
- Molemmat päävalmentajat ovat samoilla linjoilla Finnjumpingin valmennusjärjestelmäuudistuksen kanssa ja ovat erittäin motivoituneita kehittämään lajeja ja kokonaisuutta, toteaa Tiilikainen tyytyväisenä.
Päävalmentajavalintojen jälkeen valitaan pian joukkueen muu henkilöstö.
- Aloitamme välittömästi päävalmentajien kanssa muiden vakanssien täyttämisen, Tiilikainen toteaa aikataulusta mäkihypyn ja yhdistetyn huoltopäälliköiden, fysioterapeuttien sekä mäkijoukkueen kakkosvalmentajan valinnassa.
Pekka Niemelä on nöyrillä mielin ja motivoitunut uusien haasteiden edessä.
- Fiilikset on hyvät ja mieli nöyrä kun uudet haasteet ovat edessä ja motivaatiota riittää, kertoo Niemelä uudesta tehtävästään.
Suomen mäkijoukkueen päävalmentajan pesti on Niemelälle yksi uran huippuhetkistä.
- Kyllä tämä tietynlainen uran huippuhetki on. Kun sitä silloin 1997 aloitti valmentajana, niin kyllä mielessä on ollut, että jos joskus voisi olla Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja. Nyt kun tilaisuus aukesi ja sen verran on jo tullut oltua ulkomailla, niin tämä tuntui oikealta ratkaisulta. Myös taustalta on tullut tukea tehtävään lähtemiseen ja uusi organisaatio teki päätöksestä helpompaa, Niemelä toteaa.
Pekka Niemelä aloittaa tehtävät Suomen mäkijoukkueen päävalmentajana virallisesti 1. huhtikuuta.
- Viikonloppuna käydään SM-kisojen päätteeksi valmentajapalaverit viime kaudesta Rukalla ja sen jälkeen aloitettaan virallisesti kartoittamaan muita henkilövalintoja, valmennuskeskusten tilanteet ja urheilijakohtaiset ratkaisut. Eli ensin pitää saada systeemi kuntoon huhtikuun aikana ja sen jälkeen päästään aloittamaan urheilijoiden kanssa toukokuun alusta, kertoo Niemelä tulevista suunnitelmista.

Yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen on tyytyväinen pestin jatkumiseen.
- Tästä on hyvä päästä jatkamaan, kun pari vuotta on päässyt kokemaan tämän joukkueen mukaan. Lajin parissa riittää paljon työmaata kapean kärjen takana, ja siihen on nyt uuden strategian myötä tarkoitus panostaa. Tietysti kuitenkin niin, että tämä kärkiryhmä ei siitä kärsi. Taskun pohjalle on jäänyt paljon asioita viime vuosista ja niitä on nyt hyvä päästä hyödyntämään, kertoo Savolainen innostuneena.

Savolaisen suunnitelmissa on myös ensin käydä viime kauden palautepalaverit.
- Nyt kootaan joukot ja pidetään palaverit henkilökohtaisten valmentajien kanssa viime kaudesta. Sen jälkeen päästään suunnittelemaan uutta kautta yhdessä. Parannettavaa löytyy varmasti jokapäiväistä tekemistä myöten, toteaa Savolainen.