Uutisen päiväys

5.3.2010← Takaisin

Suomalaishiihtäjät kotiladuilla Salpausselällä

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lahdessa perinteisillä Salpausselän kisoilla. Lauantaina ohjelmassa ovat yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina viestit.Vancouverin olympialaisten kaksinkertainen pronssimitalisti Aino-Kaisa Saarinen on kärsinyt viikolla yskästä ja lisäksi ääni on ollut painuksissa. Kaikesta huolimatta Saarinen uskoo hiihtävänsä lauantaina.

- Näillä näkymin olen starttaamassa yhdistelmäkilpailuun. Olo on mennyt parempaan päin kaiken aikaa. Olin toista kertaa ladulla tänään. Kova kilpailu on taas edessä, mutta on mukava kilpailla kotoa päin Salpausselällä, Saarinen sanoi hiihtostadionilla.

Virpi Kuitunen on kärsinyt keuhkoputken tulehduksesta eikä pysty kilpailemaan lauantaina.
Riitta-Liisa Roponen on valmistautunut viikonlopun kilpailuihin kotimaisemissa.

- On ollut todella mukavaa olla kotona ja levätä sekä harjoitella. Olen päässyt aika mukavasti rytmiin aikaerosta huolimatta. Keli saattaa olla aika nahkea, sillä yöksi on luvattu kireää pakkasta. On siis kunnolliset pohjoisen kelit tulossa, Roponen sanoi.

Miesten joukkueesta Lari Lehtonen testaili suksiaan aurinkoisella stadionilla.

- Kroppa on toipunut aika hyvin, mutta pientä väsymystä on vielä ilmassa. Jonkinlainen arvoitus on miten lauantaina suksi kulkee. Olympialaisissakin vaivannut hengitys on tuntunut edelleen tukkoiselta, mutta toivotaan, että se ei kisassa haittaa, Lehtonen sanoi.

Naisten yhdistelmäkilpailu 7,5 km P + 7,5 km V hiihdetään lauantaina klo 11.45 ja miesten 15 km P + 15 km V klo 14.45.