Uutisen päiväys

21.3.2010← Takaisin

Suomi voitti joukkuemäen MM-pronssia Planicassa

Lentomäen MM-kilpailujen joukkuemitalit ratkottiin sunnuntaina Planican lentomäessä. Suomi voitti kilpailussa pronssia.

Suomen joukkue voitti pronssia Planican lentomäessä hypätyissä MM-kilpailuissa sunnuntaina 21. maaliskuuta. Suomen joukkueessa hyppäsivät Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki ja Harri Olli. Kilpailun voiton vei Itävalta joukkueella Wolfgang Loitzl, Thomas Morgestern, Martin Koch ja Gregor Schlierenzauer. Hopeaa kilpailussa voitti Norja.
Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen oli iloinen joukkueen menestyksestä.
- Jännä kisa, mikään ei ollut itsestään selvää, mutta pojat saivat mitä ansaitsivat. Pari kautta tätä on metsästetty. Jos tulos ei olisi ollut tämä, olisi aika muut fiilikset nyt, totesi Väätäinen helpottuneena ja iloisena.
Väätäinen ei halunnut ruotia erikseen yksittäisiä hyppääjien suorituksia.
- En nyt halua ruotia suorituksia erikseen, kauttaaltaan hyvää tekemistä. Hyviä suorituksia, mitalin arvoisia suorituksia, sanoi Väätäinen joukkueensa kilpailusuorituksista.
Janne Väätäinen ilmoitti Planicassa kilpailun jälkeen päättävänsä uransa Suomen joukkueen päävalmentajana.
- Nyt on aika antaa aikaa omalle elämälle. Kahdeksan vuotta on tullut nähtyä hyppyrimäkiä ja lentokenttiä. Nyt on aika hengähtää. Katsotaan sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kertoi Väätäinen päätöksestään.
Janne Väätäisen päätöksen jälkeen Finnjumping ry:n puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen toteaa uuden päävalmentajan valinnan käynnistyvän nyt ripeästi.
- Suomen mäkijoukkueen päävalmentajan tehtävään on paljon kiinnostusta. Päävalmentajan valinta pyritään tekemään lähiaikoina, kertoo Tiilikainen.
Tuloskooste
Lentomäen MM-kilpailut 2010
21.3.2010 Planica SLO,HS 215 joukkuemäki
1. Itävalta 1641.4
2. Norja 1542.3
3. Suomi (Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki ja Harri Olli) 1474.3
Tulokset www.fis-ski.com