Uutisen päiväys

2.3.2008← Takaisin

Tommi Nikunen ei jatka mäkimajoukkueen päävalmentajana

Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2002 toiminut Tommi Nikunen on jättämässä tehtävänsä huhtikuun lopussa.

Hänen viimeisin työsopimuksensa, joka solmittiin vuonna 2006, on ollut muotoa 2 + 2 eli ensimmäisen kahden vuoden työrupeama alkaa olla lopuillaan. Välittömästi Oberstdorfissa pidettyjen lentomäen MM-kilpailujen jälkeen asiaa koskevat neuvottelut käytiin Nikusen ja lajijohdon kesken. Yhteisymmärryksessä tultiin siihen tulokseen, että mahdollisuutta kahden vuoden jatkoon ei käytetä puolin eikä toisin.

- Aloitamme välittömästi prosessin mäkihypyn päävalmentajan paikan täyttämiseksi. Hakuaika tälle paikalle päättyy huhtikuun 11. päivänä. Toivon saavani hakemuksia sekä Suomesta että ulkomailta, totesi mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Janne Marvaila. Hän uskoo, että Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajan paikka on niin arvostettu, että siihen tulijoita riittää.

Tommi Nikunen sanoi lähtevänsä Suomen päävalmentajan paikalta kuuden vuoden jälkeen ylpeänä ja lajijohtaja Marvaila vakuutti, että Nikusen työhön on oltu tyytyväisiä. Nikusen valmennuskaudella mäkijoukkue on saavuttanut kaksi olympiahopeaa Torinosta 2006, kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssin kolmista MM-kisoista sekä neljä hopeaa ja yhden pronssin kolmista lentomäen MM-kisoista. Suomalaishyppääjille on Nikusen aikana tähän mennessä kertynyt 35 maailmancupin osakilpailuvoittoa ja kaksi kokonaiskilpailun voittoa.

Uudesta työpaikasta Tommi Nikusella ei tällä hetkellä ole tietoa. Hänen lähiajan tavoitteensa huhtikuun lopun jälkeen keskittyä opiskeluun. Opintouudistuksen vuoksi hänen olisi saatava maisterin paperit ulos Jyväskylän yliopistosta heinäkuun loppuun mennessä.

- Olen ollut unelma-ammatissani, enkä missään tapauksessa halua lajia kokonaan jättää, Nikunen sanoi, eikä pitänyt mahdottomana myöskään sitä mahdollisuutta, että hän jossain vaiheessa siirtyisi valmennustehtäviin ulkomaille.

- Ne eivät menesty, jotka eivät elämässä uskalla ottaa riskejä. Uskon, että meillä riittää perheelle lepää tulevaisuudessakin, kiteytti Nikunen.