Uutisen päiväys

26.3.2010← Takaisin

Tour de Barents kutsuu kaikkia hiihtäjiä, vielä ehtii mukaan!

Pohjoinen hiihtoturnee Tour de Barents kutsuu kaikkia maastohiihtäjiä keväisille hangille ahavoitumaan aurinkoon. Matkaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Hyppäät vaan 6.4. klo 9.00 Rovaniemeltä järjestäjien bussiin ja sen jälkeen matka, majoitukset ja ruokailut hoituvat koko Tourin ajan järjestäjien toimesta todella edullisesti hintaan 510 €.

Turnee hiihdetään nyt ensi kertaa. Se käydään mahtavissa tunturien ja vaarojen maisemissa. Aloitus tapahtuu sulana vellovan Jäämeren rannalta Vesisaaren kaupungista. Tunturin rinteitä kiertävällä vaihtelevalla radalla hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla väliaikalähtönä.

Naisten matkana on aloituksessa 5 km ja miehet hiihtävät 10 km. Seuraavaksi siirrytään Inarin Juutanvaaran radoille jossa tv-ystävällisillä 2,5 km:n mittaisella radalla hiihdetään yhteislähtöinä 10 ja 15 km. Päivän tauko ja matka perinteikkäälle Ounasvaaralle. Siellä ensin perinteisen hiihtotavan sprintti lauantaina ja sunnuntaina 11.4. Tour päättyy vapaan hiihtotavan takaa-ajon Ounasvaaran rinteillä.

Mielenkiinto Tour de Barentsia kohtaan on ollut laaja. Kotimaan maajoukkuehiihtäjien lisäksi, Tsekin Lukas Bauer oli ensimmäisiä mukaan lupautuneita. Samoin naisista Norjan Kristen Störmer Steira. Kun ilmoittutuminen jatkuu 30.3. saakka, tippuu nimiä listaan päivittäin.

Avauskilpailuun otetaan mukaan kaikki halukkaat FIS-lisenssin lunastaneet. Halutaan saada värikäs avaus tapahtumalle ja suoda mahdollisimman monelle mahdollisuus kokea tämä ainutlaatuinen arktinen tunnelma.

Rohkeasti mukaan vaan huippupalkintoja ja hyviä FIS-pisteitä tavoittelemaan!

Ilmoittaudu: www.tour-de-barents.com

Kari Kyrö
Kittilänratsutie 17
99870 INARI
0400 398 984
karikyro@gmail.com