Uutisen päiväys

16.3.2010← Takaisin

Tukholman kaupunkisprintti avaa maastohiihdon maailmancupin finaalit

Maastohiihdon maailmancupin finaalit starttaavat keskiviikkona Tukholman kaupunkisprintillä. Kilpailuissa on kuninkaallista hohtoa, sillä latu kiertää kuninkaanlinnan ympärillä. Maailmancupin kokonaispisteissä kolmen parhaan joukossa taisteleva Aino-Kaisa Saarinen on viihtynyt hyvin naapurimaamme pääkaupungin keskustan laduilla.

- Maisemat ovat ihan kuninkaalliset ja ladun kaksi nousua tekevät siitä selkeän ja hyvän. Tukholman sprintti on yksi parhaista kaupunkisprinteistä. Ja olisihan se kivaa, jos kuningas, kuningatar ja prinsessat tulisivat katsomaan, kun me hiihdetään, Saarinen toivoi.

Tukholman jälkeen maailmancupin finaalit jatkuvat Falunissa perjantaina. Saarisella on edessään tiukat kilpailut pisteistä kärkikolmikossa.

- Saattaa olla, että Marit Björgen tulee takaa ohi, mutta enköhän vastaavasti pysty Petra Majdicin ohitukseen, joten kolmas sija näyttää todennäköiseltä, Saarinen puntaroi.

- Sairastin vatsa- ja oksennustaudin Holmenkollenin jälkeen maanantaina. Nyt kuume on poissa ja kävin jo ladullakin, joten eiköhän kunto huomiseksi kohene riittävästi, Saarinen kertoi.

Falunissa naisilla ovat ohjelmassa perinteisen hiihtotavan 2,5 km prologi perjantaina, yhdistelmähiihto 5 km P + 5 km V lauantaina ja vapaan hiihtotavan kymppi sunnuntaina. Miesten vastaavat matkat ovat prologi 3,3 km , yhdistelmähiihto 10 P + 10 km V ja 15 km V.

- Saatamme nähdä yllättäviä nimiä kärkipaikoilla, sillä urheilijat ovat melkoisen väsyneitä olympialaisten jälkeen ja tiiviin kilpailuruletin jäljiltä. Monet ovat lisäksi sairastelleet, päävalmentaja Magnar Dalen sanoi.

Maailmancupin finaaleihin pääsevät mukaan miesten ja naisten maailmancupin 50 parasta ja muun muassa alle 23-vuotiaiden maailmanmestarit. Tämä toi osallistumisoikeuden nuorten maailmanmestarille Kerttu Niskaselle.

Suomen joukkue maailmancupin finaaleissa Tukholmassa 17.3. ja Falunissa 19. - 21.3.

Naiset:

Aino-Kaisa Saarinen (sijoitus maailmancupissa 3.)
Riitta-Liisa Roponen (7.)
Riikka Sarasoja (21.)
Virpi Kuitunen (24.)
Pirjo Muranen (30.)
Kerttu Niskanen (maailmanmestari alle 23-v.)

Miehet:

Matti Heikkinen (10.)
Ville Nousiainen (47.)