Uutisen päiväys

14.3.2010← Takaisin

Veteraanit kisasivat suotuisissa oloissa

Veteraanien SM-kisat hiihdettiin Pyhäjärvellä 12. - 14.3. hyvissä keliolosuhteissa. Honkavuoren rata oli loivennettu veteraaneille sopivaksi, mutta siitä huolimatta rata oli tarpeeksi vaativa, ja erot hiihtäjien välille syntyvät matkan varrella. Hiihtäjiä oli yli 200.

Perjantaina kisattiin viesteissä. Naisten joukkueista paras oli Huhtasuon Hiihto 2000 sekä miehissä Maaningan Mahti ja Kajaanin Hiihtäjät. Viesteissä oli mukana 23 joukkuetta.

Lauantaina henkilökohtaisten matkojen perinteisellä tyylillä väliaikalähdössä kisojen "nimimies", Vetelin Urheilijoiden Kuisma Taipale voitti 40-vuotiaiden sarjan. Naisten "hiihtokuningatar" oli Saarijärven Pullistuksen Anne Hyytiäinen, joka voitti niin ikään 40-vuotiaissa perinteisen sekä sunnuntain kisan, joka hiidettiin yhteislähdöllä.

Veteraanien SM-kisojen jäjestelyissä Pyhäjärven Pohti ja Lamminahon Ahto onnistuivat erinomaisesti. Sen totesi muiden muassa Suomen Maastohiihto ry:n virallinen edustaja, kuhmolainen Eero Väisänen, joka osallistui itsekin näihin kisoihin hiihtämällä menestyksekkäästi ollen kolmas 60-vuotiaiden sarjassa perinteisellä tyylillä.

Teksti ja kuvat: Jouko Moilanen