Uutisen päiväys

28.3.2010← Takaisin

Viestimestaruudet ratkottu Kontiolahdella

Viestien Suomen mestaruuksista hiihdettiin Kontiolahdella viikonloppuna. Perjantaina ratkottiin sprinttiviestien mestaruudet ja lauantaina viestien mitalit.

Vuokatti Ski Team näytti ylivoimaisella esityksellään, että se hallitsee edelleen miesten viestikilpailuja. Joukkue otti neljännet perättäiset mestaruudet molemmissa miesten viesteissä. 4x10 kilometrin viestissä Vuokatin joukkueessa hiihtivät Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi, Olli Ohtonen ja Teemu Härkönen. Hopealle hiihti Kouvolan Hiihtoseura, ja pronssin vei Kuusamon Erä-Veikot.

Mestaruus ratkesi jo toisella osuudella, kun Sami Jauhojärvi teki eroa muihin ja vei Vuokatti Ski Teamin värit omille teilleen. Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen oli myös vauhdissa kakkososuudella ja vahva hiihto pohjusti joukkueelle hopean. Ankkuriosuudella Kuusamon Erä-Veikkojen Reima Idström nosti joukkueen pronssille karistamalla Vetelin Urheilijat ja Oulun Hiihtoseuran kannastaan.

Viesti 4x10 km (2P+2V), miehet:

1. Vuokatti Ski Team Kainuu 1.37.38,1
(Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi, Olli Ohtonen, Teemu Härkönen)
2. Kouvolan Hiihtoseura +1.52,3
(Ari Luusua, Ville Nousiainen, Johannes Kohonen, Juha Lallukka)
3. Kuusamon Erä-Veikot I +2.57,4
(Matti Kylmälä, Ilkka Junnila, Jari Poikela, Reima Idström)

4. Vetelin Urheilijat I +3.11,9
5. Oulun Hiihtoseura +3,27,9
6. Mikkelin Hiihtäjät I +3,33,1
7. Valkeakosken Haka I +3,44,8
8. Keuruun Kisailijat +4.06,9
9. Lapuan Virkiä +4.15.8
10. IF Minken +4,28,0


Naisten 3x5 kilometrin (1p + 2v) viestissä ylivoimaiseen voittoon hiihti Kangasniemen Kalske joukkueella Virpi Kuitunen, Silja Tarvonen ja Heini Hokkanen. Hopeaa otti Oulun hiihtoseura ja pronssia Lappeen Riento.

Viestin ratkaisu voiton suhteen nähtiin jo avausosuudella, kun Kangasniemen Kalskeen Virpi Kuitunen karkasi 26,5 sekunnin johtoon muilta joukkueilta. Jatkossa Silja Tarvonen ja Heini Hokkanen hoitivat omat osuutensa varmasti ja Kangasniemi sain juhlia selvää voittoa.

Pronssi ratkesi osittain dramaattisten vaiheiden jälkeen.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala kaatui vauhdikkaassa laskussa ja katkaisi suksena. Hakalan kanssa kisannut Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen oli kiinni pronssissa, mutta joutui stadionalueella taipumaan, kun Lappeen Riennon Riikka Sarasoja nousi vauhdilla ohi pronssille.

3 x 5 km viesti (1P+2V), naiset:

1. Kangasniemen Kalske 44.02,7
(Virpi Kuitunen, Silja Tarvonen, Heini Hokkanen)
2. Oulun Hiihtoseura + 27,9
(Eeva Palosaari, Riitta-Liisa Roponen, Maija Oravamäki)
3. Lappeen Riento + 33,3
(Satu Sikanen, Mirva Rintala, Riikka Sarasoja)

4. Vieremän Koitto + 35,9
5. Teuvan Rivakka +1.27,4
6. Valkeakosken Haka +1.35,6
7. Vuokatti Ski Team +1.44,2
8. Ounasvaaran Hiihtoseura +1.59,0
9. Huhtasuon Hiihto 2000 +2.04,3
10. Kuusamon Erä-Veikot I +2.13,2Naisten sprinttiviestissä (2 x 3 x 1,2 km) Lappeen Riennon joukkue Mirva Rintala ja Riikka Sarasoja ottivat selvän voiton. Hopeasta käytiin tiukka taistelu, joka ratkesi vasta loppusuoralla Kangasniemen Kalskeen Virpi Kuitusen eduksi. Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen sai tunnustaa Kuitusen vahvemmaksi viime metreillä.

Sprinttiviesti (V), naiset:

1. Lappeen Riento 16.17,9
(Mirva Rintala, Riikka Sarasoja)
2. Kangasniemen Kalske + 11,0
(Heini Hokkanen, Virpi Kuitunen)
3. Oulun Hiihtoseura + 12,6
(Tiia Rantala, Riitta-Liisa Roponen)

Miesten sprinttiviestissä Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhä ja Sami Jauhojärvi juhlivat jo neljännen perättäisen kerran Suomen mestaruutta. Mestaruuskamppailu oli tiukka loppuun saakka. Ankkurisosuudella nähtiin useamman joukkueen keskinäinen taistelu mitaleista. Vuokatti Ski Teamin Jylhä oli kuitenkin vahvin loppusuoran kirissä ja Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen joutui tyytymään hopeaan. Lasse Paakkonen toi Oulun Hiihtoseuran pronssille.

Sprinttiviesti (V), miehet:

1. Vuokatti Ski Team Kainuu II 22.41,0
(Sami Jauhojärvi, Martti Jylhä)
2. Kouvolan Hiihtoseura + 0,8
(Juha Lallukka, Ville Nousiainen)
3. Oulun Hiihtoseura I + 2,5
(Heikki Palosaari, Lasse Paakkonen)

Lisää tuloksia: http://www.biathlon-kontiolahti.fi/smhiihdot2010/tulokset.html